Saatuani eilisen postini kirjoitettua palasin rinkan kanssa täältä toimistolta bussilla Möruddenin leirintäalueelle.

Kaikki oli hyvin. Telttani oli pystyssä. Ruoho oli sen ympäriltä ajettu joten ainoa pitkä ruoho on nyt ulkoteltassani, jossa uskollisesti odottivat polkupyörä ja kanootti. Ilmeisen lämpimät kelit olivat saaneet puut pölyttämään joten ravistelin keltaista kerrosta telttani katolta. Poissa ollessa oli ilmestynyt yksi toinenkin teltta. Pariskunta oli tullut autolla ja laitteli ateriaa ulkona. Morjestimme. Yöllä ei mennyt pakkaselle, mutta viileäksi kuitenkin. Tulin jälleen pyörällä töihin. Tämä päivä on ollut lämmin, mutta istun yhä toimistossa.

Koska Norjasta jäi paljon kertomatta, jatkan aiheesta kalat. Näitä saimme:

  • Turska eli cod eli torsk, joka on norjalaisuuden symbolinakin tunnettu, mutta tuoreeltaan laitettuna minusta jotenkin mauton, joskin Mihailin suosikki "färsk torsk"
  • Keila eli cusk eli lubb, joka oli se ruma kala, josta joku websivu sanoo, ettei ole erityisen hyvä ruokakala, mutta kun maistoin sitä Mihaililla jauhokuorella fileeksi paistettuna niin oli hyvää -- kalan huono puoli on se, että sen lihassa on usein ruskeita matoja, mutta minua ei haitannut syödä niitä paiston jälkeen
  • Seiti [tai sei] eli pollock [tai coalfish tai saithe] eli gråsej [sej], joka oli uunissa paistettuna hiukan mauton mutta tästä joka tapauksessa tehdään kalapuikkoja
  • Kolja eli haddock eli kolja, joita saatiin yksi, mutta heitettiin pienenä pois, mutta maku kuulemma muistuttaa seitä
  • Kungfisken eli havets abborre, josta en tiedä mikä se on (kuva edellisessä postauksessa, tietääkö joku?), mutta maku oli tosiaan ahvenen kaltainen

1596041.jpg

Tämä on keila.

1596047.jpg

Tässä takana turska, pyrstöään heiluttaa keila ja edessä tummana kurkistaa seiti.

Briefly in English. When I returned from Norway and North Sweden to my tent after one week away, everything was ok. If you want to learn what fish we got in Norway, check the links above.

Kort på svenska. När jag gick till min tält igen efter en vecka, allt var bra. Om du vill lära dig fiskar vi fångade i Norge, se ut länkar uppe.