Kerron vaiheeksi työnteosta. Se sujuu hyvin. Netti pelaa, luen sähköpostit ja vastaan, suunnittelen osaprojektien tulevia vaiheita, osallistun (yhtenä muista) projektin päiväkohtaisten ongelmien ratkontaan, käytän oman firman Helsingin konttorin palvelimia ja välistä myös asiakkaan palvelimia, joihin teen tietokantamuutoksia, otan oman osani vastuusta ja delegoin eteenpäin sen mikä kuuluu jollekulle toiselle. Asiat rullaavat. Simppeliä. Tekniikka pelaa, kun käytännöt ovat etukäteen jalostetut. Olemme ammattilaisia, näin sen kuuluu mennä.

Jotain jää tekemättäkin. Tietosuojasyyt estivät etätyöläiseltä yhden tarpeellisen toiminnon, mutta sekin on avattavissa, siihenkin löytyy valmiit käytännöt. Lisäksi en pääse palavereihin, en ole ollut läsnä edes online-kuuloyhteydellä, vaan näistä on keskusteltu ja vaihdettu posteja jälkikäteen. Riittääkö tämä jatkossa, katsotaan.

Karlstadin konttorilla asiat ovat myös hyvin. Minulla on avain, jonka avulla tulen töihin ja lähden pois silloin kun haluan, yhteys printteriin on, automaatti antaa kahvia, jota tosin en juo, mutta kaakao ja teevesi kelpaavat, vähintään kolme kertaa viikossa saa ilmaista leipää ja pullaa ja hedelmiä, joka on tarjolla paitsi oman firman porukalle myös muille, jotka tässä talossa työskentelevät (täällä on pienempiä ja isompia firmoja samassa talossa, se automaattikin on kaikille yhteinen), yhteisiä kahvitaukoja pidetään ja niille voi osallistua jos haluaa.

Ensimmäisellä viikolla tein neljä päivää töitä, mutta extraa joka päivä, joten ei jäänyt viikko paljon vajaaksi. Pidän hiukan pidennettyjä ruokatunteja, sillä yhä tarvitsee hoitaa eri asioita, mutta täällä on siihen vapautta. Syömässä käydään keskustan Mitt i City -keskuksessa, jonne on 400 metriä kävellen. Tarjolla on eri maalaisia ruokia, joista kaikkia en ole vielä ehtinyt kokeilla, myös erityistä ruotsalaista ruokaa on (esim. hyviä kaalikääryleitä).

Yöllä ja aamuyölla satoi muttei rankasti. Vaikken luota Biltema-telttaan, se on pysynyt kuivana. Varasuunnitelmana on virittää pressu teltan katolle vettä pitämään, mutta odotan ensin ensimmäisiä vesivahinkoja. Ehkä niitä ei tulekaan?

Aamulla pyöräilin töihin pitkin märkää tietä. Maassa näkyi paljon seuraavankaltaisia juttuja:

1562170.jpg

Minä kun luulin, että espanjan siruetana (Arion lusitanicus) on ruskea kuten tässä Google-kuvahaussa [linkki]. Mikä tämä on?

Briefly in English. About the work here, it's ok. My projects continue to go forward easily, as a team we are professionals. It rained in the last night. While biking to work, I saw black creatures. I thought Arion lusitanicus is brown [link]. What is this?

Kort på svenska. Av mitt jobb, allt funkar bra. Mitt projekt fortsätter lätt, vi är en professionell team. Det regnade i natt. När jag cyklade till arbetsplats, jag såg den här varelsen. Jag trodde att Arion lusitanicus är brunt [link]. Vad är det?