Huomenna perjantaina 6.6. Ruotsissa vietetään kansallispäivää. Pidän sen vapaana minäkin. Ruotsissa tosiaan sanotaan "kansallispäivä" eikä "itsenäisyyspäivä", koska Ruotsi on ollut aina itsenäinen. Suomalaisille ja norjalaisille itsenäisyys on paljon kovempi juttu.

Oslo on aika lähellä enkä ole koskaan siellä käynyt. Siksi aloitan kohta pyöräilyn sinne. Matkaa on jotain 250 km ja aikaa yksi päivä normaalia viikonloppua enemmän. Haaveena on nukkua yksi yö Holmenkollenilla hyppyrimäen vieressä.

Kun kerroin asiasta Jan-Andersille ja Mikaelille, he sanoivat, että Norja on kallis, ja muistelivat aikoja, jolloin he olivat nuoria poikia ja ruotsalaiset kävivät silloin Norjassa ostamassa halpaa voita ja muita elintarvikkeita. Nyt on tilanne kovasti eri. On se kumma, että jos löytää öljyä, niin heti kohoavat kaikki hinnat. Varmaan tässä on joku kauppapoliittinen systemaattisuus, mutta en nyt ala päätäni sillä vaivaamaan. Joka tapauksessa miehet suosittelivat turistikohteeksi Oslon linnaa.

Kuvituskuvana Norjan puhdasta merivettä kahden viikon takaa.

1618509.jpg

Norjanmeri on todella kirkas ainakin tuolla pohjoisempana (tässä vettä 2 metriä). Täytyy tehdä vertailua Oslossa onko tilanne sama vai eri.

Briefly in English. Tomorrow is Sweden's national day. I also celebrate it by not working. Instead I go to Oslo as I have never been there. I start bicycling there soon.

Kort på svenska. Det är Sveriges national dagen i morgon. Jag firar den också och arbetar inte. Jag ska gå till Oslo med cykel när jag har tre hela dagar att cykla.