Sunnuntaina 11.5.2008 sain kaiken rahdattua mukaan laivaan. Maanantaina ajelin bussilla kohti Karlstadia. Soitin ruokatauolla (=bussi pysähtyy 45 min) uudelle työkaverillen Jan-Andersille, jos hänen olisi mahdollista jelpata. Olihan hänellä. Tapasimme Karlstadissa, hän tunnisti minut muhkeasta noin 70 kg tavarakasasta.

Jan-Anders heitti minut ja kamani Möruddenin leirintäalueelle, josta Biltemaan. Läppärin jätin hänen autoon. Näin sanoimme heit.

Biltemassa ostin polkupyörän, mutta yllätyin siitä, että se oli ikea-tyyliin laatikossa ja tarkoitus koota se. Lainasin työkalut asiakasinfosta ja ryhdyin kokoamaan. Kaikki osat eivät sopineet (yhdestä mitättömästä lokasuojan ruuvin reiästä puuttui kierteet, jolloin ruuvia ei saanut sinne väännettyä eikä lokasuojaa paikoilleen), mikä oli huono juttu. Hain polkupyöräosaajaa avuksi ja koska olin jo koonnut melkein koko pyörän, en halunnut hyväksyä vaihtoehtoa, että he antaisivat minulle uuden laatikon. Näin tämä herrasmies ryhtyi hakemaan kapeampaa ruuvia, johon toiselle puolelle mutteri. Onnistui jotenkuten.

Biltema meni kiinni ja minä pyöräilin viimeisenä asiakkaana ulos uuden polkupyörän kanssa. Polkupyörä tuntui tavattoman napakalta. Tällä ajelisi helposti 100 km päivässä.

Nälätti ja kävin syömässä purilaisen. Eksyin matkalla Möruddeniin useita kertoja, koska minulla ei ole Hammarön karttoja, koska turisti-info oli lähettänyt etukäteen vain Karlstadin kartat ja Mörudden on Hammarössä.

Kokosin leirintäalueella 5 hengen teltan (pakattu kanootti mahtui helposti sen sisälle) aika kauas suihku- ja vessarakennuksesta. Huomasin näet, ettei etäisyys haittaa. Mulla on niin hieno pyörä, että jos tulee hätä, ei ole homma eikä mikään kirmata polkupyörällä pöntölle (*pahoittelen suorasukaista esimerkkiä*).

1553964.jpg

Kuvasta: Huomatkaa, että oikealla mökin takaa vilkkuu Vänern, Euroopan neljänneksi suurin järvi. Sen vesi on juomakelpoista.

Yö oli kylmä, meni pakkasen puolelle, aamulla maa kuurassa. Keittelin puurot ja lähdin toimistolle. Pyöräilymatkaa on 9 km. Onnistui nyt hiukan paremmin ja eksymättä.

Nyt takana on ensimmäinen työpäivä. Tämä on tosi nopea kirjaus tapahtumista. Yleisesti voin sanoa, että olen pyrkinyt hoitamaan kaikki hommat ruotsiksi ja miltei onnistunut. Hiukan vain harmittaa, kun sönkkään Jan-Andersille ja Mikaelille hitaasti kuin suomalainen, vaikka he sanovat että ruotsini on ganska bra, mutta he ovatkin kohteliaita.

Mainitsen vielä, että Suomen naapurini sanoi ennen matkaa, että Ruotsi ei ole millään tavalla eksoottinen maa, johon lausuntoon olin kieltämättä pettynyt. Olen siis silmä kovana vahdannut onko jotain eksotiikkaa ollut. On ollut. Täällä laittavat lihapulla-ateriaan hilloa. Ei vaan Suomessa! Ja täällä, kun ateriaa tilataan, aina (tai ainakin ne kaksi kertaa) minulta kysytään haluanko lisää. Ei vaan Suomessa!

Hei sitten. Tämä oli tosi nopea kirjaus, koska minun täytyy lähteä toimistolta pian pois, koska minulla ei ole vielä avainta ja en aio ottaa konetta vielä leirintäalueelle. On niin paljon järjesteltävää vielä.

Briefly in English. I came into Sweden succesfully with all my baggage. First night in Mörudden Camping was ok. Thanks to my new colleague Jan-Anders I was able to buy a new bike yeasterday, so now I ride the 9 km distance tent-office with a bike.

Kort på svenska: Jag kom till Sverige utan problem. Tackvare Jan-Anders, min ny kollega vem sitter i samma rum med mig, hade tid att hjälpa mig. Nu har jag en fin cykel och jag bor i Mörudden Camping. Hejdå.