Tänään tiistaina oli pitkä ja toiseksi viimeinen työpäivä täällä. Sanoin äsken heit Jan-Andersille, sillä hän on huomenna Tukholmassa töissä. Vi hörs, naturligtvis. Luontoihmisiä hänkin, metsästää hirviä syksyllä.

Kerron jotain eläinmaailmasta. Alla kuva Klarälveniltä.

1651279.jpg

Kanadanhanhia täällä on tosiaan paljon. Joella näkee poikueita kaiketi enemmän kuin tavallisia sinisorsia. Helsingissä tuttuja valkoposkihanhia ei ole eikä perinteistä jokintua telkkääkään näe niin usein kuin Suomessa.

Joilla on näkynyt usein majavia, niin Klarälven kuin Arbogajoen-Eskilstunajoen retkellä. Niitä kun lähestyy, pärskis ja häviävät näkyvistä. Yölläkin voi herätä pärskeeseen, mutta majavat ne vaan.

Norjassa oli paljon pikkukuoveja, jotka puputtavat surumielisesti läpi yön ja olen muutamaa kuullut myös täällä Värmlannissa. Norjassa näin myös ensi kertaa kalastelun yhteydessä karimetsoja (eivät ne niin harvinaisia ole, mutta kun ovat Jäämeren lintuja, ei niitä Suomessa juuri näe).

Nyt palaan teltalle, jossa alan purkaa sitä ja muutan loppuajaksi pikkutelttaan.

Briefly in English. Though it's my second last work day here, I already said good bye and thanks to Jan-Anders. He's going to work tomorrow in Stockholm. The photo is from Klarälven about canadian geese which are very common here.

Kort på svenska. Det var min andra sista arbetsdag här i Karlstad. Jag sade tack och hejdå till Jan-Anders när han ska arbeta imorgon i Stockholm. Vi hörs, naturligtvis. Foton är från Klarälven av kanadagåsar som är vanligt här.