Asiat ovat täällä vakiintuneet niin, etten enää havainnoi aktiivisesti ympäristöä. Jotakin silti...

Ruotsin kieltä käytän pääosin. Kun toissapäivänä ostin kelloon uuden patterin, se kävi paikalliskielellä. Puhun kai sen verran tarpeeksi ruotsia, ettei vastapuoli ryhdy (enää) heti englanniksi vääntämään, vaikka sanoja puuttuu (en tiennyt kellonhihnaa ruotsiksi joten sen kysyin, koska sekin piti vaihtaa). Norjan reissukin sujui ruotsiksi, vaikkei kellekään meistä reissulaisista se ole alkuperäiskieli. Norjassa paikallisten kanssa puhuin kuitenkin englantia, koska tuntui helpommalta löytää yhteisymmärrys niin.

Muitakin pieniä ostoksia teen. Ostin työpaikalle kaksi "toimistopaitaa", joita käytän tultuani pyörällä konttorille. Konttori näyttää ulkoa tältä.

1600075.jpg

Ja sisältä tältä.

1600076.jpg

Kyseessä on vanha ja arvokas kauppahuone sataman vieressä, jolle ei ole enää alkuperäiskäyttöä. Toimistoksi se soveltuu huonosti sikäli, että hukkatilaa on paljon, mutta täällä on tilaa hengittää. Töitä täällä riittää, suomalaiset asiakkaat etätyöllistävät. Tänään pitää kirjoittaa määrittelydokumentteja.

Paikalliset bussit eivät ole matalalattiaisia kuten Suomessa. Huono juttu. Kun aamulla tulin toista kertaa bussilla toimistolle, tällä kertaa rinkan ja kanootin kera, on hankala nostella kamoja sisään. Lähden puolen päivän jälkeen retkelle ja melomaan. Siitä lisää maanantaina.

Briefly in English. The photos are from my work place. This is an old market building that does not any more have original usage. I'm going to paddle the whole weekend. The story continues on Monday.

Kort på svenska. Foton är från min kontor. Det är en fin och gammal marknad byggnad, som inte längre har original bruk. Jag ska gå idag att paddla för veckoslutet. Mer om det på måndag.