Vähän haikeaa. Purin eilen ison teltan ja kanootin. Laitoin pienen retkiteltan ja tavarat sinne. Siivosin kanootin ja pakkasin uudestaan tiiviille rullalle, jolloin kanoottisäkkiin mahtui muutakin tavaraa.

Kävin Sirkan ja Pekan asuntovaunun etuteltassa kahvittelemassa. Istuimme 1,5 tuntia turisemassa. Jätin heille pesuaineen, jota käytin vain vähän (olen pessyt vaatteita nyrkkipyykillä silloin kun on tarvinnut). Sirkka ja Pekka lähtivät tänään väliaikaisesti pois, siksi hyvästelimme jo.

Sovin leirintäalueen järjestyksenvalvoja Ollen kanssa, että hän ostaa makuupussini 50 kruunulla. Juttelin saksalaisen pyöräilijän kanssa, joka kiertelee Norjaa ja Ruotsia. Hänen pyörässä ollaan makuuasennossa. Harmi kun en ottanut kuvaa. Hän lähti eteenpäin tänään aamulla ja jätti minulle evääksi yhden oluen (juon sen illalla).

Heräsin aamulla pienestä teltasta. Otin kuvan (kuvan vasemmassa ylä- ja oikeassa alakulmassa olevat tummentumat johtuvat kameran patterin virran heikkoudesta, ei jaksanut rassu avata verhoja kokonaan).

1657059.jpg

Kuvassa näkyy ison telttani maahan 5 viikossa painama jälki (kun purin teltan, sieltä hiipi esiin monta kuoriaista). Ei ole hyvien tapojen mukaista pitää telttaa näin kauan samassa paikassa. Pitäisi vaihtaa paikkaa kerran viikossa, jottei maasto kärsi.

Kuten kuvasta näkyy, tulin tänään töihin kanoottisäkki pyörän perässä. Hidasta mutta sujui pyöräily näinkin. Kanootti odottaa minua huomenna täällä toimistossa, kun vain käväisen täällä matkalla aamubussiin.

Haikeaa on myös nämä työkaverit. Täällä Ruotsissa on tapana pitää kello 10 ns. fika. Se tarkoittaa, että kaikki (myös muiden firmojen ihmiset tästä talosta) istuvat yhdessä, juovat teetä ja syövät leipää, jossa on päällä marmelaadia ja juustoa. Ja sitten jutellaan. Minun Klarälven-kokemukseni herätti alkuviikosta mielenkiintoa, kun kerroin siitä. En tosin ole osallistunut moneenkaan fiikaan, mutta aina jos Jan-Anders on ollut paikalla, niin silloin.

Mikaelin kanssa näyttää tulevan jatkoa työasioissa. Olen näyttänyt hänelle Googlen motion charttia (jonka olen testannut täällä), joka sopii hänen asiakkailleen erittäin hyvin. Mutta asian todellinen hyödyntäminen vaatii valmistelua. Mailit tulevat lentämään Pohjanlahden yli.

Muutenkin olen pitänyt ruotsalaisista. On kolme maata, johon voisin muuttaa, jos jätän Suomen, ja Ruotsi on yksi niistä.

Ei muuta nyt. Ryhdyn seuraavaksi pakkaamaan tätä läppäriäni laukkuun, jotta saan senkin huomenna helposti matkaan. Ja ehkäpä syön tänään illalla perunoita?

Briefly in English. I have now put down my big tent, put up my smaller tent, and I feel little sadness to leave this fine country tomorrow. I have said goodbye to many people, but the contact with some people will continue.

Kort på svenska. Jag har nu packat min stora tält och jag är liten längtansfull av det här fina landet. Jag ska starta min resa hem i morgon bitti.